BOLDOGASSZONY ZARÁNDOKVONAT - Csíksomlyó 2025

2025. június 5-8.
(4 nap / 3 éjszaka)
Lelkivezetők:
hamarosan
Karnagy:
Pálmai Árpád egyházzenész
Utazás:
különvonat, 2. osztályú termes ülőhelyes kocsik, ill. étterem- és stúdiókocsi. Folyamatos utazás rövidebb megállásokkal, köszöntésekkel oda-vissza útban is. Kihangosított vonatrádió és csendes fülkék (személyes lelkibeszélgetés vagy szentgyónási lehetőség!) az „S”- kocsiban.
Útvonal odafele: Budapest, Keleti-pu. – Szolnok – Püspökladány – Debrecen – Nyírábrány – Érmihályfalva – Nagykároly – Dés – Déda – Maroshévíz – Gyergyószentmiklós – Marosfő – Csíkszentdomokos – Csíkszereda
Hazafelé: Csíkszereda – Csíkszentdomokos – Marosfő – Gyergyószentmiklós – Déda – Dés – Sarmaság – Nagykároly – Érmihályfalva – Nyírábrány – Debrecen – Püspökladány – Szolnok – Budapest, Keleti pu.
Szállás:
A kategória: hotel vagy panzió, 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobák.
B kategória: falusi vendégfogadók, vendégházak és zarándokházak, 2-3-4-5 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal.
C kategória: ifjúsági szállás vagy kollégium több ágyas (emeletes ágy is lehet) szobákkal és közös tusolókkal. (Esetenként nemek szerinti szállásbeosztással.)
Ellátás:
félpanzió (reggeli és vacsora)
Program:
1. nap: (06.05., csütörtök): Zarándokok ünnepélyes megáldása, majd indulás a kora reggeli órákban. Felszállási lehetőségekkel, köszöntésekkel folyamatos utazás Székelyföldre, Csíkszeredába. Útközben közös programok, imák, elmélkedések, közös éneklések emelik a hangulatot a vonaton. Lelki beszélgetésre és gyónásra is lehetőség van. A nagyobb állomásokon meghatóan szép és ünnepélyes fogadtatásokban van részünk. Megérkezés a késő esti órákban, majd a szállások elfoglalása és vacsora.
2. nap: (06.06., péntek): Reggeli után indulunk a vasútállomásokra, ahonnan a Boldogasszony Zarándokvonattal gyönyörű tájon folytatjuk utunkat a Felcsíki-medencén keresztül, először Madéfalva, majd Csíkszereda és CSÍKSOMLYÓ. Helyi közlekedéssel folyamatos megérkezés a kegyhelyre. Itt egyénileg mindenki felmehet a Boldogasszony kegyszoborhoz és gyónási lehetőség is lesz. A déli harangszó után kezdődik az ünnepélyes szentmise. Köszöntő. Szentmise a kegytemplomban. Szabadprogram keretében egyénileg ebédelhetünk, meglátogathatjuk a borvízforrást és kegytárgy vásárlásra is lesz lehetőség. Délután választható programok: elmélkedés és rózsafüzér imádság, vagy keresztút a „Jézus hágóján”. Folyamatos leutazás a vasútállomásra, majd vacsora a szálláshelyekre.
3. nap: (06.07., szombat): Korai reggeli után kelünk útra, hogy a közel fél kilométer hosszú különvonatunkkal megérkezzünk a reggeli órákban Hargita megye központjába, Csíkszeredába, ahol a Makovecz tervezte Millenniumi templomnál köszöntik zarándokainkat. CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI FOGADALMI BÚCSÚ: egy nagy keresztaljként, közösen énekelve és imádkozva vonulunk fel a Kegytemplomhoz, majd innen tovább a szabadtéri Hármashalom oltárhoz. Részt veszünk a hegynyeregben az ünnepi szentmisén. Délután szabadprogram, melynek keretében egyénileg is lesétálhatunk a vasútállomásra, felszállás a különvonatra. Visszautazás a szállásokra és vacsora.
(Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a csíkszeredai vasútállomásról egy keresztaljként gyalogosan vonulunk fel a búcsú helyszínére. Ez kb. 5 km, ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja az utazást, akinek nem túlzottan megterhelő a harmadik napi gyaloglás! Amennyiben ez gondot okozhat, kérjük jelentkezéskor jelezze!)
4. nap: (06.08., vasárnap): Reggeli után GYERGYÓSZENTMIKLÓS főterén pünkösdi szabadtéri szentmise. Elköszönés a székelyektől, hazaindulás. Hazautazás közben tovább folytatódnak a programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton. Üdvözlések egyes vasútállomásokon. Érkezés Debrecenen és Szolnokon át Budapestre.
 
A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják! A menetrend, ezáltal a program is változhat!
KEDVEZMÉNYES ELŐFOGLALÁS:
2024-es áron biztosítjuk részvételüket a 2025-ös zarándokvonaton!
A 2024. december 16-ig jelentkezők (40% előleg befizetésével) idei áron vehetnek részt a jövő évi Csíksomlyói búcsún!
Részvételi díj:
159 800 Ft/fő, mely tartalmazza ("A" kategória) a szállást A kategóriában (szálloda vagy panzió, 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobák), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a csoportkísérést, programokat. (FONTOS: A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek).
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2720 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
Részvételi díj:
129 800 Ft/fő, mely tartalmazza ("B" kategória) a szállást B kategóriában (falusi vendégfogadók, vendégházak és zarándokházak, 2-3-4-5 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a csoportkísérést, programokat. (FONTOS: A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek).
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2720 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
Részvételi díj:
119 900 Ft/fő, mely tartalmazza ("C" kategória) a szállást C kategóriában (ifjúsági szállás vagy kollégium több ágyas (emeletes ágy is lehet) szobákkal és közös tusolókkal, esetenként nemek szerinti szállásbeosztással), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a csoportkísérést, és a programokat. (FONTOS: A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek).
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2720 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
Részvételi díj:
69 900 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos utazás költségét és a programokon való részvétel lehetőségét egyénileg. CSAK VONATJEGY! A megadott útvonalon és felszállási helyeken egyénileg lehet csatlakozni. Az esetleges menetrend- és ez által programváltozások lehetségesek, éppen ezért az így utazóknak ezekkel egyénileg is számolniuk kell!.
A részvételi díj nem tartalmazza szállást, étkezést, útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2720 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
Utasbiztosítás:
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 720 Ft/fő.
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019