Zarándoklat Rómába - Budapestről és Szombathelyről

2024. július 16-20.
(5 nap / 4 éjszaka)   (ELMARAD)
Kedves Látogatónk!
Ez az utazás nem nyilvános, zártkörű. Erre az útra csak az emailben küldött értesítővel rendelkezők jelentkezhetnek.
Karnagy:
Pálmai Árpád egyházzenész
Lelkivezető:
Székely János szombathelyi megyéspüspök
Utazás:
autóbuszokkal
Indulás:
Budapestről és Szombathelyről a kora hajnali órákban
Szállás:
zarándokház, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás:
reggeli, fakultatív vacsora (2., 3. és 4. este)
Program:
1. nap (júl. 16., kedd): Budapest és Szombathely – Aquileia – Róma
Indulás Budapestről és Szombathelyről a hajnali órákban. Séta Aquileiában, mely a korai keresztény közösségek egyik legjelentősebb városa volt, amikor 452-ben Attila hadai lerombolták. A település központjában található ásatási terület és a patriarchális bazilika 1998 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Utazás a szükséges pihenőkkel Rómába, megérkezés az esti/késő esti órákban, szállások elfoglalása (4 éj).
2. nap (júl. 17., szerda): Róma
Reggeli után általános kihallgatás a Szent Péter téren a Szentatyával, majd utazás Santa Maria Maggiore bazilikához – imádság a Szent Szűz Salus Populi Romani kegykép előtt. San Pietro in Vincoli (Mózes szobor) megtekintését követően folytatjuk az ókori Róma felfedezésével. Szent Kelemen Bazilika, Colosseum megtekintése kívülről, mely a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása, a Forum Romanum, Capitolium és Piazza Venezia, II. Victor-Emmanuel tiszteletére épített emlékmű (az „írógép.”). Visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
3. nap (júl. 18., csütörtök): Róma
Reggeli után utazás a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához, mely a város második legnagyobb bazilikája és a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Szentmise. Tovább utazunk a Szent Callixtus katakombához. Újabb fontos program következik, Laterán és környéke. Lateráni bazilika, Szent lépcső-bazilika. Szabadidő. Visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
4. nap (júl. 19., péntek): Róma
Reggeli után indulás a Vatikánba: Szent Péter bazilika felkeresése. Szentmise. Szabadidőt követően a történelmi belváros felfedezése: Piazza Navona, Campo de’ Fiori, Pantheon, Szent Ignác templom, Trevi-kút, útközben imádság a Sant'Andrea delle Fratte bazilikában, az ún. Csodásérem-oltárnál, Spanyol-lépcső. Visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
5. nap (júl. 20., szombat): Róma – Santa Maria degli Angeli – Szombathely és Budapest
Reggeli után indulás haza. Közben megállunk Santa Maria degli Angeliben, az Angyalos Boldogasszony Bazilikában felkeressük a Porciunkula-kápolnát. Szentmise. A romos erdei templomot Szent Ferenc állította helyre és 1226-ban itt halt meg. Majd folytatjuk utunkat. Továbbutazás, várható hazaérkezés Szombathelyre a késő esti/éjszakai órákban.
 
A programváltozás, illetve a programok sorrendjének változása a zarándoklat kiemelt programjainak ismeretében lehetséges!
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj:
184 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást autóbusszal, 2 gépkocsivezetővel, szállást 4 éjszakára reggelis ellátással zarándokházban 2-3 ágyas szobákban, idegenforgalmi adót, magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez.
A részvételi díj nem tartalmazza a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, 72 órás Róma bérlet költségét: kb. 80 EUR/fő.
Továbbá nem tartalmazza: útlemondási biztosítást (Storno), ami a részvételi díj 5 %-a. Az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 3 550 Ft/fő 80 éves korig (a jelenlegi díjszabás szerint).
Fakultatív vacsora felárat: 26 000 Ft/fő/3 vacsora.
Az ár 400 HUF/1 EUR árfolyamig érvényes!.
Vacsora felár: 26 000 Ft/fő
Utasbiztosítás:
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 550 Ft/fő.
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019