Zarándoklat Máriacellbe

2024. május 25-26.
(2 nap / 1 éjszaka)
Lelkivezető:
Császár István atya
Utazás:
autóbusszal
Indulás:
Budapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
További felszállási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban!
Szállás:
hotel *** (2-3 ágyas fürdőszobás szobák)
Ellátás:
félpanzió (reggeli és vacsora)
Program:
1. nap: Budapest – Borostyánkő – Maria Schutz – Máriacell
Folyamatos utazás pihenők közbeiktatásával Ausztriába, Borostyánkőre (Bernstein). A lenyűgőző fekvésű település ékköve a középkori eredetű Almásy-vár. A jelenleg autentikus várszállóként üzemelő épület egy részét, a privát kastélykertet és a várkápolnát is meg lehet tekinteni. Továbbutazás Maria Schutzba a „Semmering ékszerdobozába”. Szentmise a kegytemplomban, ami egy csodatevő, gyógyító forrás fölé épült, amely ma közvetlenül a szentély mögött csordogál. Maria Schutz híres ízletes fánkjáról is, a közeli éttermekben, illetve a fánkárusoknál lehetőségünk lehet óriás fánkot vásárolni. Továbbutazunk Máriacellbe, mely az egyik legjelentősebb búcsújáró helye Közép-Európának. 1809-ben a napóleoni háborúk alatt a Tihanyi Bencés Apátságba menekítették a máriacelli kegyszobrot. Szállás elfoglalása, vacsora.
2. nap: Máriacell – Budapest
Reggeli után szentmise, majd elsétálunk a Szent kúthoz, melynek gyógyító vizéből gyakran visznek a zarándokok. Keresztút közösen a város fölé emelkedő Kálváriahegyen.
A bazilika két legfontosabb kincse a Máriát és a kis Jézust ábrázoló kegyszobor és az I. Lajos által adományozott Szűz Mária-kép. A szobrot díszes ruhába öltöztetik az év három legfontosabb ünnepnapján: Nagypénteken, Mária születésének ünnepén és a város alapításának napján. Ezeket a drága anyagokból és csipkékből készült ruhákat nemes hölgyek készítették és adományozták, a ma látható darabok zömmel a XIX-XX. századból származnak. A Madonna és a kis Jézus koronái is adományok, általában a Rudnay Sándor hercegprímás által 1821-ben adományozott és X. Piusz pápa által 1908-ban megáldott koronapár látható a kegyszobron.
Ezt követően szabadprogram, ennek során érdemes felkeresni a bazilikában található páratlan egyházi gyűjteményt és múzeumot. Hazautazás az M1 autópályán, várható hazaérkezés a késő esti órákban.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj:
64 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 1 éjszakára félpanziós ellátással, a lelkivezetést és a csoportkísérést.
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges belépőjegyek árát és az adományokat, kb. 30 EUR/fő, útlemondási biztosítást (a részvételi díj 5%-ka), valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 1420 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras. Az 1 ágyas felárat.
A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek.
Utasbiztosítás:
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1 420 Ft/fő.
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019