Czestochowa – Wadowice – Krakkó zarándoklat

2024. május 21-24.
(4 nap / 3 éjszaka)   (VÁRÓLISTA)
Lelkivezető:
Lancendorfer István atya
Utazás:
autóbusszal
Indulás:
Budapest, Hősök tere (Műjégpályával szemben), felszállási lehetőség: Dunabogdány, a hajnali órákban
Szállás:
zarándokház (2-3 ágyas fürdőszobás szobák)
Ellátás:
félpanzió (vacsora és reggeli)
Program:
1. nap: Budapest, Hősök tere – Dunabogdány – Czestochowa
Utazás a szükséges pihenőkkel a világhírű kegyhelyre, Czestochowa-ba. Szentmise. Szállás elfoglalása, vacsora. Közösen részt veszünk az úgynevezett „Apel” imádságon.
2. nap: Czestochowa
Sok lelki élményt ígérő napot töltünk Czestochowában, a magyar pálosok által alapított világhírű kegyhelyen, Jasna Góra (Fényes hegy) kolostorában. A korán kelők a reggeli ünnepélyes képfelnyitáson a kegykápolnában. Szentségimádás a Szent II. János Pál kápolnában, majd szentmise. Majd reggeli a zarándokszálláson és szentmise a kegykápolnában. Ezután magyar nyelvű vezetéssel megismerjük a kolostor nevezetességeit (kincstár, lovagterem, kegykápolna, stb.). Szabadprogram, melynek keretében lehetőség lesz kegytárgyakat vásárolni, ebédelni, illetve egyénileg ismerkedni a pálos kegyhellyel. Vacsora a Zarándokház éttermében. Közösen részt veszünk az úgynevezett „Apel” imádságon.
3. nap: Czestochowa – Kalwaria Zebrzydowska – Wadowice
Ünnepélyes képfelnyitás a kegykápolnában. Reggeli a szálláshelyen, majd elköszönés Czestochowától. Továbbutazás Szent II. János Pál kedves Mária kegyhelyére, Kalwaria Zebrzydowska-ra, ismerkedés a kegyhellyel, mely Lengyelország egyik legfontosabb, ferences szerzetesek által őrzött híres zarándokhelye, mely az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. Tovább utazunk Szent II. János Pál szülővárosába, Wadowicébe. Itt a Karol Wojtyla keresztelő temploma (ma már bazilika) előtti Szent II. János Pál pápa szobrának megkoszorúzása, majd a múzeum megtekintése. Szállás elfoglalása, vacsora.
4. nap: Wadowice – Krakkó
Reggeli után Krakkóba utazunk, „ahol Lengyelország szíve dobog”. Séta a Wawelben, ahol a királyi palota mellett elhaladva felkeressük a katedrálist, a lengyelek nemzeti szentélyét, melynek híres harangját megkongatták, mikor Szent II. János Pál távozott e világból. Ezután napunkat Krakkó történelmi belvárosában folytatjuk. A „királyi útvonalon” az Érseki palota mellett elhaladva sétálunk le a város főterére, ahol sok egyéb nevezetesség mellett a híres Mária-templom és a Posztócsarnok található. Rövid ebédidő. Hazautazás, várható megérkezés a késő esti órákban.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Részvételi díj:
109 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a 3 éjszaka szállást, a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora), a csoportkísérést és idegenvezetést, a programokat a teljes út alatt. (az ár minimum 35 utas esetén érvényes).
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás 2840 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top, a jelenlegi díjszabás szerint!) és a helyben fizetendő belépőjegyek és adományok költségét.
 
A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek.
Utasbiztosítás:
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 840 Ft/fő.
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019