Zarándoklat Lourdesba, „a csodák és zarándokok városába”

2024. június 11-15.
(5 nap / 4 éjszaka)   (VÁRÓLISTA)
Lelkivezető:
Csóka János pálos szerzetes
Utazás:
Budapest – Párizs – Toulouse – Párizs – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, transzfer autóbusszal a reptérről a szállásra és vissza
FONTOS: JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2024. ÁPRILIS 29.
Szállás:
3* hotelben (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban)
Ellátás:
reggeli, fakultatív vacsora
Program:
1. nap: Budapest – Párizs – Toulouse – Lourdes
Elutazás a hajnali órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással Toulouse-ba, a Canal du Midi és a Garonne-folyó találkozásánál fekvő városkába. Jellegzetes, rózsaszínű kőből épült épületei végett a franciák Rózsaszín és Vörös városnak is hívják. Varázslatos főtere a város szíve. Városnéző séta keretében megismerkedünk a főbb nevezetességekkel. Városháza, St.-Étienne katedrális, Saint Sernin bazilika (az egyik legszebb búcsújáró templom a Santiago de Compostela felé vezető úton), Canal du Midi (egy gyönyörű vízi út, része az UNESCO Világörökségeknek, Atlanti-óceánt a Földközi-tengerrel köti össze). Innen autóbusszal utazunk Lourdes-i szálláshelyünkre. Szobák elfoglalása, majd fakultatív vacsora. Este 21:00 órától rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
2-3-4. nap: Lourdes
Reggeli után 3 napot Európa és a világ egyik legnagyobb kegyhelyén, Lourdes-ban töltünk, ahová évente 6 millió zarándok érkezik. Lourdes-ban a 14 éves Soubirous Bernadettnek 1858-ban, 160 évvel ezelőtt 18 alkalommal jelent meg a Szent Szűz. Zarándoklatunkat a jelenések helyszínén, a massabielle-i barlangnál kezdjük, ahol szentmisén veszünk részt. Itt fakad az a gyógyító erejű forrás, melyhez több ezer gyógyulás köthető. Megtekintjük a Rózsafüzér Bazilikát és a barlang fölé épült Szeplőtelen Fogantatás Bazilikát, továbbá a földalatti X. Szent Piusz Bazilikát és a Szent Bernadett templomot. Felkeressük a börtön egykori épületét, ahol a Soubirous család lakott egy ideig, és a Boly malmot, mely Szent Bernadett szülőháza, végül a plébániatemplomot, ahol Bernadett keresztelő medencéje és Peyramale atya sírja található, aki Lourdes plébánosa volt a jelenések idejében. Keresztút bejárása következik. Szabadprogram keretében lehetőség lesz felkeresni a várat, és a massabielle-i barlang mellett épült fürdőt, ahol víziszertartás keretében gyógyulhat meg testünk és lelkünk. A privát kabinokban történő szertartás keretében részesei lehetünk a lourdes-i forrásvíz csodálatos gyógyító hatásának. Részt vehetünk a betegek keresztútján. Fakultatív vacsora, majd este 21:00 órától rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
5. nap: Toulouse – Párizs – Budapest
Reggeli után utazás Toulouse-ba, transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a menetrend szerinti járattal. Érkezés Budapestre a kora esti órákban.
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja, ezzel a program is változhat!
Utazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehetséges.
Kiegészítve az utazási szerződésben foglaltakat, útlemondás esetén a foglalás időpontjától 90.000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Részvételi díj:
289 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrendszerinti repülővel, helyben autóbusszal, repülőtéri illetéket, szállást 4 éjszakára reggelis ellátással (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban), felár ellenében korlátozott számban 1 ágyas szoba is igényelhető, idegenforgalmi adót, magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez, a meghirdetett programon való részvételt.
A részvételi díj nem tartalmazza 4 vacsora felárát: 25 000 Ft/fő, 1 ágyas felárat: 60 000 Ft/fő, útlemondási biztosítást (Storno Kombi Maxi), ami a részvételi díj 4 %-a és csak utasbiztosítással együtt köthető, utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Air & Cruise Top) költsége 5 120 Ft/fő, 70-80 éves kor között a biztosítás felára 100 %, 80 éves kor felett 250 %, a jelenlegi díjszabás szerint.
Valamint a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek és adományok költségét: kb. 35 EUR/fő.
A részvételi díjak 400 HUF/1 EUR árfolyamig érvényesek!
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Vacsora felár: 25 000 Ft/fő
Utasbiztosítás 70+: 5 120 Ft/fő
Egyágyas felár: 60 000 Ft/fő
Utasbiztosítás:
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 120 Ft/fő.
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019