Krisztus a jövőnk! MKPK hálaadó nemzeti zarándoklata Rómába - autóbusszal

2024. április 22-26.
(5 nap / 4 éjszaka)
Utazás:
autóbuszokkal, Rómában autóbusszal és/vagy tömegközlekedési eszközökkel
Indulás:
Budapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
További felszállási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban!
Szállás:
zarándokházak, 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás:
reggeli és 3 alkalommal fakultatív vacsora
Program:
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hálaadó nemzeti zarándoklata Rómába
1. nap (ápr. 22., hétfő): Budapest – Róma
Indulás a hajnali órákban. Utazás a szükséges pihenőkkel Rómába, megérkezés az esti vagy késő esti órákban, szállások elfoglalása (4 éj).
2. nap (ápr. 23., kedd): Róma
Reggeli után utazás a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához, mely a város második legnagyobb bazilikája és a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Zarándoklatunk újabb fontos helyszíne következik, Laterán és környéke. Lateráni bazilika és a Szent lépcső-bazilika. Szentmise. Visszautazás a szálláshelyekre, fakultatív vacsora, majd szabadprogram.
3. nap (ápr. 24., szerda): Róma
Reggeli után utazás a Santa Maria Maggiore bazilikához. Szentmise. San Pietro in Vincoli (Mózes szobor) megtekintése. Folytatjuk az ókori Róma felfedezését. Forum Romanum, Colosseum megtekintése kívülről. Szent Franciska bazilika. A Piazza Venezia-n megtekintjük a II. Victor-Emmanuel tiszteletére épített emlékművet (az „írógép.”) és a Capitoliumot. Visszautazás a szálláshelyekre, fakultatív vacsora, majd szabadprogram.
4. nap (ápr. 25., csütörtök): Róma
Reggeli után pápai fogadás a Vatikánban, szentmise. A történelmi belváros felfedezése egy kiadós séta keretében: Piazza Navona, Campo de’ Fiori, Pantheon, Trevi-kút, Spanyol-lépcső. Visszautazás a szálláshelyekre, fakultatív vacsora, majd szabadprogram.
5. nap (ápr. 26., péntek): Róma – Budapest
Reggeli után indulás haza, várható hazaérkezés a késő esti/éjszakai órákban.
A piros színnel kiemelt programokra a zarándoklat minden résztvevőjét várjuk!
A programváltozás, illetve a programok sorrendjének változása a zarándoklat kiemelt programjainak ismeretében lehetséges!
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Részvételi díj:
199 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást autóbuszokkal, szállást 4 éjszakára reggelis ellátással, zarándokházakban 2-3-4 ágyas szobákban (felár ellenében, korlátozott számban 1 ágyas szoba is igényelhető), idegenforgalmi adót, magyar nyelvű csoportkísérést és magyar nyelvű idegenvezetést a kiemelt római programokon, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez és programokhoz.
A részvételi díj nem tartalmazza a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, és autóbuszos római behajtási engedélyek költségét: kb. 120 EUR/fő.
Továbbá nem tartalmazza: útlemondási biztosítást (Storno Kombi Maxi), mely a részvételi díj árának 4%-a és csak utasbiztosítással együtt köthető, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást EUB TOP kategóriában: 4200 Ft/fő. 70-80 éves kor között a biztosítás felára 100 %, 80 éves kor felett 250 %. (A jelenlegi díjszabás szerint.)
Fakultatív vacsora felárat: 26.000 Ft/fő/3 vacsora.
1 ágyas felárat, melynek összege 50 000 Ft/fő/4 éj (korlátozott számban).
Az ár 400 HUF/1 EUR árfolyamig érvényes!.
Egyágyas felár: 50 000 Ft/fő
Vacsora felár: 26 000 Ft/fő
Utasbiztosítás 70+: 4 200 Ft/fő
Utasbiztosítás 80+: 10 500 Ft/fő
Utasbiztosítás:
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 4 200 Ft/fő.
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019