BOLDOGASSZONY ZARÁNDOKVONAT - Csíksomlyó 2024

2024. május 16-19.
(4 nap / 3 éjszaka)   (MEGTELT)
Karnagy:
Pálmai Árpád egyházzenész
Lelkivezetők:
Dr. Varga Lajos váci segédpüspök, Juhos Ferenc verbita szerzetes, Sziklai Dávid és Cséry Gergő atyák
Utazás:
különvonat, 2. osztályú termes ülőhelyes kocsik, ill. étterem- és stúdiókocsi. Folyamatos utazás rövidebb megállásokkal oda-vissza útban is. Kihangosított vonatrádió és csendes fülkék (személyes lelkibeszélgetés vagy szentgyónási lehetőség!) az „S”- kocsiban.
Útvonal odafele: Budapest, Keleti-pu. – Szolnok – Püspökladány – Debrecen – Nyírábrány – Érmihályfalva – Nagykároly – Zilah – Zsibó – Dés – Déda – Maroshévíz – Gyergyószentmiklós – Marosfő – Csíkszentdomokos – Csíkmadaras – Madéfalva – Csíkszereda
Hazafelé: Csíkszereda – Madéfalva – Csíkmadaras – Csíkszentdomokos – Marosfő – Gyergyószentmiklós – Maroshévíz – Dés – Nagykároly – Debrecen – Püspökladány – Szolnok – Budapest, Keleti pu.
Indulás:
Budapest, Keleti pályaudvar
Szolnok
Püspökladány
Debrecen
Szállás:
A kategória: szálloda vagy panzió, 2-3 ágyas fürdőszobás szobák.
B kategória: falusi vendégfogadók, vendégházak és zarándokházak, 2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal.
C kategória: ifjúsági szállás vagy kollégium több ágyas (emeletes ágy is lehet) szobákkal és közös tusolókkal. (Esetenként nemek szerinti szállásbeosztással.)
Ellátás:
félpanzió (reggeli és vacsora)
Program:
1. nap:: Zarándokok ünnepélyes megáldása, majd indulás a kora reggeli órákban. Felszállási lehetőségekkel folyamatos utazás Székelyföldre, Csíkszeredába. Útközben közös programok, imák, elmélkedések, közös éneklések emelik a hangulatot a vonaton. Lelki beszélgetésre és gyónásra is lehetőség van. A nagyobb állomásokon meghatóan szép és ünnepélyes fogadtatásokban van részünk. Megérkezés a késő esti órákban majd a szállások elfoglalása és vacsora.
2. nap:: Reggeli után indulunk a vasútállomásokra, ahonnan a Boldogasszony Zarándokvonattal folytatjuk utunkat először Madéfalva, majd Csíkszereda és CSÍKSOMLYÓ. Helyi közlekedéssel folyamatos megérkezés a kegyhelyre. Közben egyénileg mindenki felmehet a Boldogasszony kegyszoborhoz, gyónási lehetőség is lesz. Déli harangszó alatt ünnepélyes bevonulás és Úrangyala imádság. Köszöntő – Tímár Asztrik ferences szerzetes, templomigazgató. Szentmise a kegytemplomban. Szabadprogram keretében egyénileg ebédelhetünk, meglátogathatjuk a borvízforrást és kegytárgyvásárlásra is lesz lehetőség. Délután választható programok: A) Kegytemplom – elmélkedés és rózsafüzér imádság; B) Egyénileg elvégezhetjük a keresztutat is a „Jézus hágóján”. Folyamatos leutazás a vasútállomásra, majd visszautazunk a szálláshelyekre.
3. nap:: Korai reggeli után kelünk útra, hogy a közel fél kilométer hosszú különvonatunkkal megérkezzünk a kora reggeli órákban Hargita megye központjába, ahol a vasútállomáson köszöntik és megáldják zarándokainkat. CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI FOGADALMI BÚCSÚ. Csíkszereda: a Misszió Zarándokvonat utasai csatlakoznak hozzánk és egy nagy keresztaljként, közösen énekelve és imádkozva vonulunk fel a Kegytemplomhoz, majd a szabadtéri oltárhoz. Részt veszünk a hegynyeregben az ünnepi szentmisén. Délután szabadprogram, melynek keretében egyénileg megyünk a vasútállomásra, felszállás a különvonatra. Visszautazás a szállásokra.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a csíkszeredai vasútállomásról egy keresztaljként gyalogosan vonulunk fel a búcsú helyszínére. Ez kb. 5 km, ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja az utazást, akinek nem túlzottan megterhelő a harmadik napi gyaloglás! Amennyiben ez gondot okozhat, kérjük jelentkezéskor jelezze!
4. nap:: Korai reggeli után GYERGYÓSZENTMIKLÓS főterén pünkösdi szabadtéri szentmise. Elköszönés a székelyektől, hazaindulás. Hazautazás közben tovább folytatódnak a programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton. Üdvözlések egyes vasútállomásokon. Érkezés Debrecenen és Szolnokon át Budapestre.
A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják! A menetrend, ezáltal a program is változhat!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!
Részvételi díj:
119 900 Ft/fő, mely tartalmazza (C kategória/alapár) a szállást C kategóriában (ifjúsági szállás vagy kollégium több ágyas (emeletes ágy is lehet) szobákkal és közös tusolókkal, esetenként nemek szerinti szállásbeosztással), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a csoportkísérést, és a programokat. .
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (baleset, betegség és poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 720 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
Részvételi díj:
129 800 Ft/fő, mely tartalmazza (C alapár + B kategória felár) a szállást B kategóriában (falusi vendégfogadók, vendégházak és zarándokházak, 2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a csoportkísérést, programokat. .
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (baleset, betegség és poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 720 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
Részvételi díj:
159 800 Ft/fő, mely tartalmazza (C alapár + A kategória felár) a szállást A kategóriában (szálloda vagy panzió, 2-3 ágyas fürdőszobás szobák), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a csoportkísérést, programokat. .
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (baleset, betegség és poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 720Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
Részvételi díj:
69 900 Ft/fő, mely tartalmazza a vonatos utazás költségét és a programokon való részvétel lehetőségét egyénileg. CSAK VONATJEGY! A megadott útvonalon és felszállási helyeken egyénileg lehet csatlakozni. Az esetleges menetrend- és ez által programváltozások lehetségesek, éppen ezért az így utazóknak ezekkel egyénileg is számolniuk kell .
A részvételi díj nem tartalmazza szállást, étkezést, útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 720 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top).
Utasbiztosítás:
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 720 Ft/fő.
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019