Hargitafürdői pálos kolostor szentelése

2023. augusztus 18-22.
(5 nap / 4 éjszaka)   (VÁRÓLISTA)
Lelkivezető:
Csóka János pálos szerzetes
Utazás:
autóbusszal
Indulás:
a kora reggeli órákban Budapestről, a Sziklatemplom közeléből, a Műszaki Egyetem előtti parkolóból.
Szállás:
panzióban vagy zarándokházban, 2, 3, 4, 5 ágyas fürdőszobás vagy közös fürdőszobás szobákban
Program:
1. nap (augusztus 18., péntek): Budapest – Segesvár – Hargitafürdő
A kora reggeli órákban zarándoklat indító szentmise a Magyarok Nagyasszonya Sziklatemplomban Budapesten. Utazás a szükséges pihenőkkel Segesvárra. Városnéző séta keretében megismerkedünk a történelmi felsővárossal, annak templomaival és nevezetességeivel. Továbbutazás Hargitafürdőre. Megérkezés Székelyudvarhely érintésével, várhatóan az esti/késő esti órákban, szállás elfoglalása, vacsora.
 
2. nap (augusztus 19., szombat): Hargitafürdő – Csíksomlyó – Csíkszereda – Hargitafürdő
Reggeli után indulás Csíksomlyóra, szentmise a Kegytemplomban. Rövid szabadidő keretében sétálhatunk egyet a kegyhely környékén. Csíkszeredában a Makovecz Imre által tervezett Milleniumi templom megtekintése után visszautazás Hargitafürdőre. Részvétel a hargitafürdői Borvíznapon, vagy kirándulás a Kossuth-sziklához. Külön belépőjegy fizetése ellenében lehetőség van délután Homoródfürdőn a Lobogó fürdő felkeresésére. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.
 
3. nap (augusztus 20., vasárnap): Hargitafürdő
Reggeli után részt veszünk a kolostorszentelésen Hargitafürdőn, ekkor lesz Szent István napi ünnepség és koszorúzás, szentségimádás. Szabadprogram keretében fedezhetjük fel a környéket, vacsora a szálláson.
 
4. nap (augusztus 21., hétfő): Hargitafürdő – Gyergyószentmiklós – Békás-szoros – Gyilkos-tó – Székelyudvarhely – Szejkefürdő – Hargitafürdő
Reggeli után utazás Gyergyószentmiklósra, rövid séta a város főterén. Majd autóbuszos kirándulás keretén belül felkeressük a Békás-szorost és a Gyilkos-tavat. Utazás Székelyudvarhelyre, a főtér, a népművészeti bolt és szoborpark felkeresése. Szejkefürdőn Orbán Balázs sírja és a Mini Erdély Park megtekintése. Visszautazás a szállásra, búcsúest.
 
5. nap (augusztus 22., kedd): Hargitafürdő – Korond – Budapest. Reggeli után hazaindulás. Korond, vásárlási lehetőség a híres korondi kerámiákból. A Parajdi-sóbánya megtekintése (amennyiben nyitva lesz) után hazautazás, várható hazaérkezés a késő esti/éjszakai órákban.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj:
79 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, szállást 4 éjszakára, félpanziós ellátást, lelkivezetést, csoportkísérő-idegenvezetést. (az ár minimum 40 utas esetén érvényes).
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 5 %-a, a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, költségét: kb. 20 EUR/fő (később pontosítjuk), az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 3 550 Ft/fő 80 éves korig, a jelenlegi díjszabás szerint.
A részvételi díjak 400 HUF/EUR árfolyamig érvényesek!.
Utasbiztosítás:
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 3 550 Ft/fő.
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019