Vértessomló és Majk zarándoklat - Sarlós Boldogasszony búcsú

2023. július 2. vasárnap   (UTOLSÓ HELYEK)
Zarándoklatvezető:
Pálmai Árpád egyházzenész
Utazás:
autóbusszal
Indulás:
a reggeli órákban Budapestről, Hősök teréről (Műjégpálya főbejárat előtt)
Ellátás:
önellátás
Program:
Indulás Budapestről a reggeli órákban, folyamatos utazás az M1-es autópályán Vértessomlóra. Gyülekezés a faluban lévő kápolna előtt a többi zarándokkal, majd a búcsúsmenet indulása a kegytemplomhoz (kb. 1 km). Részvétel a szabadtéri ünnepi szentmisén, folyamatos gyónási lehetőség. Rövid ismertető meghallgatása a kegytemplomban Vértessomlóról és a templomról, majd a Tájház megtekintése. Szabadidő keretében ebédelési lehetőség egyénileg.
A település 1736 óta jelentős búcsújáró helyszín. Ekkor ugyanis Fahrer Krisztina megfestette a Kisdedét tejével tápláló Szűzanya kegyképet, mely a bécsi kapucinus templom kegyképének pontos másolata. Az asszony a másolatot az eredetihez érintette, majd ezt követően került Vértessomlóra András páter itteni remetesége alatt. A hely azóta is kedvelt búcsújáró hely.
 
Délután továbbutazás Majkra, ahol a kamalduli remeteség műemlék-együttesét keressük fel. A kolostor meglátogatása helyi vezetővel.
Az Oroszlány külterületén található majki épületegyüttes több mint 250 éve a némasági fogadalmat tett, kamalduli szerzetesek békéjét árasztja magából, hiszen hosszú ideig az ő életük színteréül szolgált. A templomtoronyból, cellaházakból, zárt udvarból és kertből álló barokk épületcsoport nem csak Magyarországon, de Európa szerte is kuriózumnak számít. A terület nagy hányadát teszi ki a kert, hisz a szerzetesek egyik fő tevékenysége a növények termesztése és feldolgozása volt, kiváltképp a gyógynövényeké.
 
Majd hazautazás az M1-es autópályán keresztül Budapestre. Útközben elmélkedés, közös ima és éneklés.
Várható hazaérkezés a kora esti órákban.
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj:
9 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét és a csoportkísérést.
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges belépők és adományok árát.
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019