Zarándoklat Rómába és a Vatikánba

2023. december 2-6.
(5 nap / 4 éjszaka)   (VÁRÓLISTA)
Lelkivezető:
Juhos Ferenc verbita szerzetes
Utazás:
menetrendszerinti repülőjárattal Budapest – München – Róma – München – Budapest útvonalon, Rómában tömegközlekedési eszközökkel, transzfer a repülőtérről a szállásra és vissza
FONTOS: JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ 2023. NOVEMBER 15.
Szállás:
zarándokház, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás:
reggeli, választható fakultatív ebéd az első és az utolsó napra, valamint egy fakultatív vacsora
Program:
1. nap (dec. 02., szombat): Budapest – Róma
A délelőtti órákban utazás menetrendszerinti repülőjárattal Rómába. Transzfer a szállásra, szállás elfoglalása (4 éj), fakultatív estebéd. Beutazás a belvárosba, ismerkedés Rómával: Piazza Venezia, II. Victor-Emmanuel tiszteletére épített emlékmű (az „írógép.”), Traianus szobor és Traianus piaca. Visszautazás egyénileg vagy csoportosan a szálláshelyre, vacsoralehetőség egyénileg.
 
2. nap (dec. 03., vasárnap): Róma
Reggeli után Pantheon, Trevi-kút, Szent Ignác templom, Spanyol-lépcső. Szabadprogram, amikor még inkább megismerhetjük Róma lenyűgöző hangulatát. Majd Laterán és környéke, szentmise. Lateráni bazilika, Keresztelőkápolna, Szent lépcső. Visszautazás egyénileg vagy csoportosan a szálláshelyre, vacsoralehetőség egyénileg.
 
3. nap (dec. 04., hétfő): Róma
Reggeli után utazás a Santa Maria Maggiore bazilikába, szentmise, láthatjuk a Szent Szűz Salus Populi Romani kegyképét is. Tovább sétálunk, San Pietro in Vincoli (Szent Péter láncai, Michelangelo Mózes szobra) megtekintése, majd következik az ókori Róma felfedezése. Colosseum, mely a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása, Forum Romanum, Capitolium. Visszautazás egyénileg vagy csoportosan a szálláshelyre, vacsoralehetőség egyénileg.
 
4. nap (dec. 05., kedd): Róma
Reggeli után indulás a Vatikánba. A Szent Péter bazilika felkeresése, szentmise a Szent Péter bazilika altemplomában, a magyar kápolnában. Ezután a Szent Callixtus katakombához utazunk, a katakomba megtekintése. Innen a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához megyünk, mely a város második legnagyobb bazilikája és a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. Visszautazás egyénileg vagy csoportosan a szálláshelyre, vacsoralehetőség egyénileg.
 
5. nap (dec. 06., szerda): Róma – Budapest
Reggeli után visszautazunk a Vatikánba, ahol általános kihallgatáson veszünk részt. Visszatérünk a belvárosba, ahol a Piazza Navona, Campo de’ Fiori közös felkeresése után szabadprogramot tartunk. Kora délután fakultatív ebédelési lehetőség a szálláson, majd indulás a transzferbusszal a repülőtérre. Hazautazás, várható hazaérkezés Budapestre a késő esti/éjszakai órákban.
 
A légitársaság a menetrendváltozás jogát fenntartja, ezzel a program is változhat!
 
Kiegészítve az utazási szerződésben foglaltakat, útlemondás esetén a foglalás időpontjától 90.000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj:
259 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást menetrendszerinti repülőgéppel, a repülőtéri illetéket, a szállást 4 éjszakára reggelis ellátással a színvonalas zarándokházban 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban (felár ellenében korlátozott számban 1 ágyas szoba is igényelhető), idegenforgalmi adót, magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez. A repülőgépre ingyenesen 1 db maximum 8 kg-os kézipoggyászt lehet felvinni (55 cm x 40 cm x 23 cm) valamint 1 db laptop táskát vagy ennek megfelelő méretű kézitáskát (max. 30 cm x 40 cm x 10 cm). Az ingyenesen feladható csomag súlya maximum 23 kg lehet. .
A részvételi díj nem tartalmazza transzfer a repülőtérről a szállásra oda és vissza, belépőjegyek, adományok, Róma bérlet költségét: kb. 120 EUR/fő.
Továbbá nem tartalmazza: útlemondási biztosítást, ami a részvételi díj 4 %-a és csak utasbiztosítással együtt köthető, az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Air & Cruise Top) költsége 5 120 Ft/fő 70 éves korig. 70-80 éves kor között a biztosítás felára 100 %, 80 éves kor felett 250 %. (A jelenlegi díjszabás szerint.)
Az ár 410 HUF/1 EUR árfolyamig érvényes!
Az 1 ágyas felárat: 50 000 Ft/fő/4 éj.
3 adag fakultatív étkezés felárát a fent leírtak szerint: 28 500 Ft/fő.
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
Utasbiztosítás:
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 5 120 Ft/fő.
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019