Fekete Madonna Zarándoklat (Erdélyből)

2023. június 26-30.
(5 nap / 4 éjszaka)   (MEGTELT)
Lelkivezetők:
Veres András püspök, MKPK elnöke, Tamás József ny. segédpüspök, Darvas Kozma József esperes-plébános, Bátor Botond pálos szerzetes, Balla Imre plébános
Karnagy:
Pálmai Árpád egyházzenész
Utazás:
autóbusszal
Útvonal: Csíkszereda – Szentegyháza – Székelyudvarhely – Marosvásárhely – Nagykároly – Sátoraljaújhely – Krakkó – Czestochowa
Felszállási lehetőség: Csíkszereda, Szentegyháza, Székelyudvarhely, Marosvásárhely, Nagykároly (az útvonalon igény szerint máshol is).
Indulás:
Csíkszereda, a korareggeli órákban
Szállás:
erdélyi csoportoknak Sátoraljaújhely vagy környéke (1. éj), zarándokház (2-3 ágyas fürdőszobás szobák); zarándokház (2-3 ágyas fürdőszobás szobák); Czestochowa zarándokközpont. A kategória: 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban. B kategória: 3-4 ágyas, mosdókagylós, közös fürdőszobás szobákban.
Ellátás:
1. nap vacsora, 2. nap reggeli, hidegcsomag az útra, vacsora, 3. és 4. nap reggeli és vacsora, 5. nap reggeli
Program:
1. nap (06.26., hétfő): Indulás Erdélyből, várható megérkezés Magyarországra a délutáni órákban. Szállás elfoglalása, vacsora.
 
2. nap (06.27., kedd): Indulás Krakkóba. Várható megérkezés a délutáni órákban, szentmise. Továbbutazás a világhírű kegyhelyre. Érkezés CZESTOCHOWÁ-ba, a Kegyhely melletti Szent II. János Pál Zarándokközpontba, elszállásolás, vacsora.
 
3. nap (06.28., szerda): Az egész napot Czestochowa, Jasna Góra pálos kolostorban és kegyhelyen töltjük. Ünnepélyes képfelnyitás a kegykápolnában. Szentségimádás a Szent II. János Pál kápolnában, majd szentmise a békéért. Reggeli a szálláshelyen. Közös program a Kordecki teremben. Szentmise a bazilikában, majd a BOLDOG ÖZSÉB DÍSZKÚT megkoszorúzása. Keresztút a kolostor évszázados falain, irgalmasság keresztút. Vezetik a velünk zarándokló atyák felváltva. Szabadprogram, melynek keretében lehetőség lesz kegytárgyakat vásárolni, ebédelni, illetve egyénileg ismerkedni a pálos kegyhellyel. Közös vacsora a Zarándokház éttermében. Emlékmű koszorúzása a Kegykápolna bejáratánál. Közösen részt veszünk az esti rózsafüzér imádságon, majd a lengyelek „Apel” imádságán lengyel és magyar nyelven a Kegykápolnában, az imát vezeti Veres András püspök.
 
4. nap (06.29., csütörtök): Ünnepélyes képfelnyitás a kegykápolnában. Reggeli a szálláshelyen. Közös program a Kordecki teremben. Ünnepélyes bevonulás a kegykápolnába, majd püspöki szentmise. Kegykép ünnepélyes lezárása. Szabadprogram. Vacsora a Zarándokház éttermében. Közösen részt veszünk az esti rózsafüzér imádságon, majd a lengyelek „Apel” imádságán a Kegykápolnában, lengyel és magyar nyelven.
 
5. nap (06.30., péntek): Szentmise a bazilikában. Reggeli, majd elköszönés Czestochowá-tól. Hazautazás.
 
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt .
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj:
114 900 Ft/fő vagy 285 EUR/fő, mely tartalmazza ("A" kategória) az 1 éjszakai szállást Sátoraljaújhely vagy környékén, zarándokház (2-3 ágyas fürdőszobás szobák); a 3 éjszakai szállást Czestochowa zarándokközpontban, 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobákban, autóbuszos utazás költségét, 1. nap vacsorát, 2. nap reggelit, hidegcsomagot az útra, vacsorát, 3. és 4. nap reggelit és vacsorát, 5. nap reggelit és hazaúton vacsorát, helyi idegenvezetést, csoportkísérést, programokat a teljes út alatt.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2700 Ft/fő vagy 7 EUR/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top), a jelenlegi díjszabás szerint.
Részvételi díj:
96 900 Ft/fő vagy 240 EUR/fő, mely tartalmazza ("B" kategória) az 1 éjszakai szállást Sátoraljaújhely vagy környékén, zarándokház (2-3 ágyas fürdőszobás szobák); a 3 éjszakai szállást Czestochowa zarándokközpontban, 3-4 ágyas, mosdókagylós, közös fürdőszobás szobákban, autóbuszos utazás költségét, 1. nap vacsorát, 2. nap reggelit, hidegcsomagot az útra, vacsorát, 3. és 4. nap reggelit és vacsorát, 5. nap reggelit és hazaúton vacsorát, helyi idegenvezetést, csoportkísérést, programokat a teljes út alatt.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2700 Ft/fő vagy 7 EUR/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Top), a jelenlegi díjszabás szerint.
Utasbiztosítás:
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 700 Ft/fő vagy 7 EUR/fő.
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019