Szent Bernadett nyomában - Lourdes-i repülős zarándoklat-ELŐKÉSZÜLETBEN!

2021. 1-5.
(5 nap / 4 éjszaka)
Lelkivezető:
hamarosan
Utazás:
Budapest-Toulouse-Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, transzfer autóbusszal a reptérről a szállásra és vissza
Indulás:
Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről
Szállás:
hotel *** (2-3 ágyas szobák fürdőszobával)
Ellátás:
reggeli és fakultatív vacsora
Program:
1. nap: Budapest – Toulouse – Lourdes
Elutazás Budapestről a menetrend szerint, egyszeri átszállással Toulouse-ba, majd transzfer Lourdes-ba és szállás.
 
2-3-4. nap: Lourdes
A következő 3 napot a világhírű kegyhelyen, Lourdes városában tölti a csoport, ahová évente több millió zarándok érkezik.
A zarándoklat a jelenések helyszínén, a Massabielle barlangnál kezdődik, ahol részt veszünk egy szentmisén. A barlang mélyén található az a forrás, melyet Bernadett fakasztott a Szent Szűz kérésére. Ez a forrás táplálja a medencéket és szökőkutakat, gyógyító ereje számtalanszor segítette hihetetlen gyógyuláshoz a zarándokokat.
A 3 napos látogatás alatt a csoport megtekinti a Rózsafüzér Bazilikát – Lourdes meghatározó képe ez a római-bizánci stílusú bazilika, melynek két feljárója az Atya két karját jelképezi, melyekkel a látogatókat várja. Továbbá meglátogatjuk a barlang fölé épült Szeplőtelen Fogantatás Bazilikát – mely a 13. századi gótikus stílusban épült, a 19. században lett megáldva és felszentelve és gyönyörű üvegmozaikjai a szeplőtelen fogantatás témakörét ábrázolják. További látványosságok: X. Szent Pius Bazilika – mely egy föld alatt elterülő hatalmas bazilika gyönyörű szobrokkal és üvegmozaikokkal; Szent Bernadett templom.
A Lourdes-i tartózkodás alatt sor kerül: a Soubirous család egykori lakhelyének megtekintésére, mely a börtön épülete, valamint látogatásra a Boly malomnál, mely Szent Bernadett szülőháza.
Megtekintjük a plébániatemplomot, ahol Bernadett keresztelő medencéje és Peyramale atya sírja található, aki a jelenések idéjén Lourdes plébánosa volt.
A következő felemelő program a Keresztút bejárása. Szabadprogram keretében lehetőség lesz felkeresni a várat, és merülni a forrás vizével megtöltött medencékben. Egyik délután részt veszünk a betegek körmenetén, utána esti rózsafüzér és gyertyás körmenet a szentélynél.
Szállás: 3 éjszaka Lourdes-ban, reggelivel.
 
5. nap: Lourdes – Toulouse – Budapest
Reggeli után elutazás autóbusszal Toulouse-ba vagy más néven La Ville Rose, ahogy a franciák nevezik városukat a házak rózsaszínben játszó homlokzata miatt. A Canal du Midi és a Garonne-folyó találkozásánál fekszik, a gasztronómia fellegvára.
Gyalogos városnézés a főtér és környékének nevezetességeivel: a központ és a városháza, St.-Étienne katedrális, Saint Sernin bazilika – az egyik legszebb búcsújáró templom a Santiago de Compostela felé vezető úton-, majd a Canal du Midi- gyönyörű vízi út, az UNESCO Világörökség része, az Atlanti-óceánt a Földközi-tengerrel köti össze. Szabad program, majd transzfer a repülőtérre. Visszautazás átszállással Budapestre a menetrend szerint.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
REGISZTRÁLJON most előlegfizetés és kötelezettség nélkül, és biztosítsa helyét már most!
Az út részleteiről elsők között fogjuk értesíteni! Várjuk érdeklődését!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat és Facebook oldalunkat!

Fatima, portugál körút és S. de Compostela - ELŐKÉSZÜLETBEN!

Portugál zarándoklat egy csipetnyi El Camino-val Tovább...
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019