Szentföldi pillanatok ELŐKÉSZÜLETBEN!

2021. 1-4.
(4 nap / 3 éjszaka)
Lelkivezető:
hamarosan
Utazás:
menetrend szerinti EL AL repülőjárattal, helyben autóbusszal
Indulás:
Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről
Szállás:
szálloda*** (2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban), 3 éj Jeruzsálem
Ellátás:
reggeli és fakultatív vacsora
Program:
1. nap: Budapest – Tel Aviv – Jeruzsálem
Találkozás a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren indulás előtt 3 órával. Utazás a délelőtti órákban induló menetrend szerinti repülőjárattal a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre, érkezés kora délután (helyi idő szerint). Autóbusszal Jaffába utazunk. Szentmise, majd séta az óvárosban. Jaffa, egy ókori kikötőváros a Földközi-tenger keleti partján, úgy tartják, hogy egyike a legrégebbieknek a világon. Jaffa napjainkban már Tel Aviv része lett. Jeruzsálem felé folytatjuk utunkat, majd szállás és fakultatív vacsora.
 
2.nap: Qasr el-Yahud – Megkísértés hegye – Irgalmas Szamaritánus háza – Qumran – Holt-tenger
Reggeli után a Júdeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tenger vidékére utazunk. Elsőként a Jordán folyó melletti Qasr el-Yahud-ot nézzük meg. Szabadtéri szentmise után elhaladunk a Megkísértés hegye és az Irgalmas Szamaritánus háza előtt. Folytatjuk utunkat a Holt-tenger sivatagos vidékére. Utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, ahol 1947 nyarán egy beduin pásztor a Holt-tenger északnyugati csücskének holdbéli tájain rábukkant az évszázad kétségkívül legnagyobb régészeti szenzációjára, melyeket azóta "holt-tengeri tekercsek" néven ismer a világ. A múzeum és az ásatások felkeresése. A nap zárásaként a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdési lehetőség a Holt-tengerben. Visszautazás Jeruzsálembe és fakultatív vacsora.
 
3. nap: Jeruzsálem – Givat Ram – Betlehem – Jeruzsálem
A mai napot az Olajfák hegyén kezdjük. Jeruzsálem panorámájának megcsodálása után lesétálunk a Dominus Flevit templomhoz, majd a Getsemani kertet keressük fel. A hely a nevét a kertben lévő olajprésről, illetve olajsajtolóról kapta. Ez a kert volt Jézus kedvelt tartózkodási helye, gyakran imádkozott itt és itt is fogták el. Következő program az Izrael Múzeum meglátogatása. Izrael nemzeti múzeuma egy dombon áll Jeruzsálem mellett, Givat Ramban, a Bibliai Földek Múzeuma, a Knesszet, az izraeli Legfelsőbb Bíróság és a Zsidó Egyetem közelében. A múzeum rendkívüli látnivalókkal és gyűjteménnyel rendelkezik, melyek közül az egyik legizgalmasabb egy 1:50 méretarányú, az ókori Jeruzsálemet teljes pompájában (i.sz. 60 körül, a Zsidó háborút megelőző évtizedben) bemutató makett. E modell nemcsak a Második Szentélyt mutatja be, hanem hozzásegíti a látogatót Jézus jeruzsálemi cselekedetei és szenvedései helyszíneinek megismeréséhez. A Könyv Szentélyében pedig az 1947-ben Kumránban megtalált első hét Holt-tengeri tekercset mutatják be. Szabadidő, majd kora délután Betlehembe utazunk, itt a Születés-bazilikát, valamint a Pásztorok mezejét látogatjuk meg, ahol szentmisén veszünk részt. Szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Visszautazás a szállásra, Jeruzsálembe, majd fakultatív vacsora.
 
4. nap: Jeruzsálem – Tel Aviv – Budapest
A hajnali órákban, kihasználva a korai idő nyújtotta nyugalmat, a csoport végigkíséri Jézus keresztútját a Via Dolorosán, majd meglátogatja a Szent Sír Bazilikát. A program a Golgotán fejeződik be. Visszatérés a szállodához, reggeli, majd a csomagok elhelyezése egy csomagszobában. A nap hátralevő részét a Szent városban töltjük, mely a három ábrahámi világvallás (az izraelita, a keresztény és az iszlám) szent helye. A Templom-hegyre megyünk, ahol valaha Salamon temploma állt, és ma Jeruzsálem jelképévé vált, a Szikladóm és Al-Aksza mecset található. A város falain kívül elsétálunk a Sion-hegyre ahol megtekintjük az Elszenderülés templomát, az Utolsó vacsora termét, majd Dávid király sírját és Szent Péter Kakaskukorékolás templomát.
Végezetül transzfer a repülőtérre és visszautazás Budapestre a menetrend szerint.
A menetrend változtatás jogát a légitársaság fenntartja! A menetrend és ezáltal a program is változhat!
REGISZTRÁLJON most előlegfizetés és kötelezettség nélkül, és biztosítsa helyét már most!
Az út részleteiről elsők között fogjuk értesíteni! Várjuk érdeklődését!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat és Facebook oldalunkat!
Lelki megújulásunkért! Misszió hitünkért!
FONTOS!
Utazás csak útlevéllel lehetséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
 
Jelentkezéskor kérjük a neveket olyan formában megadni, ahogy az útiokmányban szerepelnek, az összes keresztnévvel és titulussal együtt. A repülőjegyek ez alapján kerülnek kiállításra. Jegykiállítás után a név módosítására, javítására már nincs lehetőség, csak felár ellenében. Ezt a díjat minden alkalommal a légitársaság határozza meg, az összeg változó lehet, s minden esetben az utasnak kell megfizetnie.

Zarándoklat Szentföldön ELŐKÉSZÜLETBEN!

Tovább...

Zarándoklat Fatimába - ELŐKÉSZÜLETBEN!

Tovább...
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019