Magyarok zarándoklata Máriacellbe

2022. október 1. szombat   (MEGTELT)
Zarándoklatvezető: Kuzmányi István diakónus
Karnagy:
Pálmai Árpád egyházzenész
Utazás:
autóbusszal
Indulás:
05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárat előtti parkoló
További felszállási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban!
Ellátás:
önellátás
Program:
Folyamatos utazás az M1 autópályán pihenők közbeiktatásával Ausztriába.
Zarándoklatunk fő állomása, Máriacell (Mariazell), mely az egyik legjelentősebb búcsújáró helye Közép-Európának, zarándokok tömegei keresik fel évente a világ minden részéből.
 
A bazilika két legfontosabb kincse a Máriát és a kis Jézust ábrázoló kegyszobor és az I. Lajos által adományozott Szűz Mária-kép. A szobrot díszes ruhába öltöztetik az év három legfontosabb ünnepnapján: Nagypénteken, Mária születésének ünnepén és a város alapításának napján. Ezeket a drága anyagokból és csipkékből készült ruhákat nemes hölgyek készítették és adományozták, a ma látható darabok zömmel a XIX-XX. századból származnak. A Madonna és a kis Jézus koronái is adományok, általában a Rudnay Sándor hercegprímás által 1821-ben adományozott és X. Piusz pápa által 1908-ban megáldott koronapár látható a kegyszobron.
 
Ünnepélyes bevonulás a bazilikába a kegyszoborhoz, majd szentmise a kegyoltárnál. A szentmisét bemutatja Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök. Keresztút közösen a város fölé emelkedő Kálváriahegyen. Ezt követően szabadprogram, ennek során érdemes felkeresni a bazilikában található páratlan egyházi gyűjteményt és múzeumot, a Szent kutat, melynek gyógyító vizéből gyakran visznek a zarándokok, a mechanikus betlehemet, ami 12 újtestamentumi jelenetet ábrázol 130 mozgó figurával vagy az Arzberger likőrmanufaktúrát, ahol 1883 óta a középkori kolostorok hagyományai szerint, 33 gyógynövényből készítik a finom gyomorkeserűt. Hazautazás az M1 autópályán, várható hazaérkezés az éjjeli órákban.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj:
14 990 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a zarándoklatvezetést és a csoportkísérést, szállást (2-3 ágyas fürdőszobás szobák), félpanziós ellátást.
A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges belépőjegyek és adományok árát, valamint az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége 510 Ft/fő (a jelenlegi díjszabás szerint), a 80 év felettiek biztosítási díja feláras.
A részvételi díjak 380 HUF/EUR árfolyamig érvényesek.
Utasbiztosítás:
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 510 Ft/fő.
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019