Csíksomlyói búcsú autóbusszal

2022. június 2-6.
(5 nap / 4 éjszaka)   (MEGTELT)
Kedves Látogatónk!
Ezen az oldalon nem az aktuális ajánlatunkat, hanem egy korábbi programot lát.
Aktuális ajánlatunkhoz kattintson ide!
Lelkivezető:
Kiss György atya
Utazás:
autóbusszal
Indulás:
Budapest, Hősök tere, Műjégpálya főbejárata előtti parkoló
Szállás:
vendéglátó panzió
Ellátás:
félpanzió (bőséges reggeli és estebéd)
Program:
1. nap (06.02., csütörtök): Budapest – Déva – Segesvár – Gyergyószentmiklós
Folyamatos utazás az M5 autópályán. Határátlépés. Kisebb megszakítással továbbra is autópályán utazunk. A határátlépést követően Erdélyben első állomásként Dévára érkezünk, ahol meglátogatjuk Böjte Csaba testvér gyermekotthonát. Nagyszeben és Medgyes érintésével érkezünk meg Segesvárra, ahol gyalogosan fedezzük fel az óvárost. Ispán-kút (Petőfi emlékmű látképe), Székelykeresztúr, Székelyudvarhely útvonalon érkezünk meg Gyergyószentmiklósra. Fogadás, majd elszállásolás és vacsora.
 
2. nap (06.03., péntek): Gyergyószentmiklós – Gyimesbükk – Kontumáci kápolna (történelmi határ)
Gyergyószentmiklóson csatlakozunk a Boldogasszony Zarándokvonathoz és velük folytatjuk utunkat a Kárpát-medence egyik legszebb völgyhidakkal és alagutakkal tűzdelt vasúti vonalán. Festőien szép tájakon, Felcsík és Madéfalva érintésével utazunk a Gyimesek-völgyébe. Gyimesbükk vasútállomásán ünnepélyes fogadás után az ezeréves határra vonulunk, ahol láthatjuk a 30. számú vasúti őrházat és az ún. Rákóczi vár romjait, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Gyimesek-völgyére. A Kontumáci kápolna, az 1782-ben épült és Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt kápolna a Gyimesek legrégebbi temploma. Szabadtéri oltárnál szentségimádás a gyimesi csángókkal közösen, majd püspöki szentmise. Szabadprogram, majd visszautazunk a vonattal Gyergyószentmiklósra, majd a szálláshelyre.
 
3. nap (06.04., szombat): Csíksomlyói búcsú
Korai reggeli után (06:30 óra) utazás Csíkszeredára. Felvonulás a Boldogasszony Zarándokvonat utasaival közösen alakított keresztaljjal a kegytemplomhoz. Részvétel a csíksomlyói fogadalmi búcsún, ünnepi szentmise a hegynyeregben. Délután szabadprogram, majd visszautazás a szállásra. Vacsora.

4. nap (06.05., vasárnap): Gyergyószentmiklós – Békás-szoros, Gyilkos-tó – Ivó – Székelyudvarhely – Gyergyószentmiklós
Reggeli a szálláshelyen. Szabadtéri szentmise Gyergyószentmiklóson. Utána séta a főtéren. Autóbuszos kirándulás keretén belül felkeressük a lélegzetelállító Békás-szorost és a Gyilkos-tót. Pisztrángozási lehetőség Ivóban (egyénileg fizetendő). Székelyudvarhelyen séta a város főterén. Visszautazás a szálláshelyre. Vacsora.
 
5. nap (06.06., hétfő): Farkaslaka – Korond – Szováta – Budapest
Reggeli után elköszönés vendéglátóinktól. Hazautazás. Farkaslakán rövid megálló Tamási Áron síremlékénél, Korondon vásárlási lehetőség a híres fazekas termékekből, végül séta a híres üdülőhelyen, Szovátán. Utazás Nyárádtő, autópálya, Király-hágó, Nagyvárad, Berettyóújfalu (gulyás vacsora lehetőség egyénileg), 4-es út, Budapest útvonalon. Várható érkezés késő este.
FONTOS: Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a több százezres tömeg miatt az autóbuszok a vasútállomásnál teszik le zarándokainkat, ide fut be a Boldogasszony zarándokvonat és velük együtt egy keresztaljként vonulunk fel gyalogosan a búcsú helyszínére. Ez körülbelül 5 km oda és 5 km vissza. Ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja az utazást, akinek nem túlzottan megterhelő ez a nap, megfelelő fizikai egészségnek örvend.
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
Hazainduláskor a leszállási helyek sorrendje megegyezik a felszállási helyek fordított sorrendjével.
Lelki megújulásunkért! Misszió hitünkért!
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj:
82 990 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, szállást 4 éjszakára, félpanziós ellátást, lelkivezetést, csoportkísérő-idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az egyéb járulékos költségek árát (kb 40 RON/fő), valamint a BBP (baleset, betegség, poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Nívó) költsége: 2 525 Ft/fő, 80 éves korig.
Külön igény esetén: az útlemondási biztosítás, ami a részvételi díj 5 %-a, 4 150 Ft/fő.
Utasbiztosítás:
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 2 525 Ft/fő.
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019