BOLDOGASSZONY ZARÁNDOKVONAT - Csíksomlyó 2022

2022. június 2-5.
(4 nap / 3 éjszaka)
Karnagy:
Pálmai Árpád egyházzenész
Lelkivezető:
Dr. Varga Lajos váci segédpüspök, Burbela Gergely verbita és Tímár Asztrik ferences szerzetesek
Vidéki autóbuszos transzferlehetőség:
Szeretnénk lehetőséget nyújtani azon utasaink részére is a zarándokvonathoz történő kényelmes csatlakozáshoz, akik nem a zarándokvonat útvonalán laknak. Így nem kell előző nap felutazniuk, hogy a hajnali indulásnál ott tudjanak lenni időben a vasútállomáson, és hazaérkezésnél sem kell várakozniuk!
Most külön díj ellenében (egy irányba 3990 Ft/fő, oda-vissza útra 7990 Ft/fő) kényelmes autóbuszokkal utazhatnak Budapestre az indulásra, majd visszaérkezéskor haza az alábbi városokból.
Amennyiben igénybe szeretné venni, kérjük a jelentkezésnél válassza ki a felárat és megjegyzésbe írja be, hogy hol szeretne felszállni az autóbuszra! A pontos helyszínt és időpontot a későbbiekben adjuk meg. Helyek a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban állnak rendelkezésre! A transzfert kellő jelentkező esetén tudjuk biztosítani!
d) Szombathely – Sopron – Győr – Tatabánya – Budaörs – Budapest, Keleti-pu.
e) Nagykanizsa – Balatonlelle – Siófok – Székesfehérvár – Törökbálint – Budapest, Keleti-pu.
Utazás:
különvonat, IC+ ülőhelyes kocsik, valamint 2. osztályú termes ülőhelyes kocsik, ill. étterem- és stúdiókocsi. Folyamatos utazás rövidebb megállásokkal oda-vissza útban is. Kihangosított vonatrádió és csendes fülkék az „S”- kocsiban.
Helyi közlekedés: várják a zarándokokat az állomásokon, a szállításukat is helyben szervezik, esetenként autóbuszokkal történik a közlekedés a szálláshelyek és a vasútállomások között.
Útvonal odafele: Budapest, Keleti pu. (05:20 óra) – Szolnok (06:52 óra) – Püspökladány (07:54 óra) – Nagyvárad (12:01 óra) – Kolozsvár (14:56 óra) – Marosvásárhely (17:58 óra) – Déda (19:29 óra) – Maroshévíz (20:51 óra) – Gyergyószentmiklós (21:37 óra) – Marosfő (22:15 óra) – Csíkszentdomokos (22:32 óra) – Csíkmadaras (22:45 óra) – Csíkszereda (23:12)
Hazafelé: Csíkszereda (06:04 óra) – Csíkmadaras (06:31 óra) – Csíkszentdomokos (06:46 óra) – Marosfő (07:07 óra) – Gyergyószentmiklós (10:20 óra) – Déda (11:52 óra) – Dés (13:54 óra) – Nagykároly (17:40 óra) – Debrecen (19:36 óra) – Püspökladány (20:28 óra) – Szolnok (21:14 óra) – Budapest, Keleti pu. (22:45 óra) útvonalon közlekedünk!
Fontos!
Az oda-, és visszaút erdélyi része nem ugyanaz. Odaúton felszállási lehetőség: Nagyvárad, visszaúton leszállási lehetőség: Nagykároly.
Szállás:
A kategória: Színvonalasabb 2-3 ágyas fürdőszobás szobák vagy apartmanok.
B kategória: panziók, falusi vendéglátás és vendégházak, 2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal.
C kategória: zarándokház, ifjúsági szállás vagy kollégium 4-5-6-8 ágyas (emeletes is lehet) szobákkal és közös tusolókkal. (Esetenként nemek szerinti szállásbeosztással.)
Ellátás:
félpanzió (reggeli és vacsora)
Program:
1. nap: (06.02., csütörtök): Zarándokok ünnepélyes megáldása, majd indulás a kora reggeli órákban. Felszállási lehetőségekkel folyamatos utazás Székelyföldre, Csíkszeredába. Útközben közös programok, imák, elmélkedések, közös éneklések emelik a hangulatot a vonaton. Lelki beszélgetésre és gyónásra is lehetőség van. A nagyobb állomásokon meghatóan szép és ünnepélyes fogadtatásokban van részünk. Megérkezés a késő esti órákban majd a szállások elfoglalása és vacsora.
 
2. nap: (06.03., péntek): Reggeli után indulunk a vasútállomásokra, ahonnan a Boldogasszony Zarándokvonattal folytatjuk utunkat először Madéfalvára. Innen utazunk a GYIMESEK-völgyébe. GYIMESBÜKK vasútállomás: ünnepélyes fogadás, majd az ezeréves határra vonulunk, ahol láthatjuk a 30. számú vasúti őrházat és az ún. Rákóczi vár romjait, a Kontumáci kápolnát. A szabadtéri oltárnál szentségimádás a gyimesi csángókkal közösen, majd szentmise. Szabadprogram, majd visszautazunk a szálláshelyekre.
 
3. nap: (06.04., szombat): Korai reggeli után kelünk útra, hogy a közel fél kilométer hosszú különvonatunkkal megérkezünk a kora reggeli órákban Hargita megye központjába, ahol a vasútállomáson köszöntik és megáldják zarándokainkat. CSÍKSOMLYÓI PÜNKÖSDI FOGADALMI BÚCSÚ. Csíkszereda: A cca. ezer fős Missziós Zarándokvonat utasai csatlakoznak hozzánk és egy nagy keresztaljként, közösen énekelve és imádkozva vonulunk fel a Kegytemplomhoz, majd a szabadtéri oltárhoz. Részt veszünk a hegynyeregben az ünnepi szentmisén. Délután szabadprogram, melynek keretében egyénileg megyünk a vasútállomásra, felszállás a különvonatra. Visszautazás a szállásokra.
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a gyimesbükki és a csíkszeredai vasútállomásról egy keresztaljként gyalogosan vonulunk az ezer éves határra és fel a búcsú helyszínére. Ez kb. 5 km, ezért kérjük Önöket, hogy csak az vállalja az utazást, akinek nem túlzottan megterhelő a második és harmadik napi gyaloglás! Amennyiben ez gondot okozhat, kérjük jelentkezéskor jelezze!
 
4. nap: (06.05., vasárnap): Korai reggeli után GYERGYÓSZENTMIKLÓS főterén pünkösdi szabadtéri szentmise. Elköszönés a székelyektől, hazaindulás. Hazautazás közben tovább folytatódnak a programok, élménybeszámolók, közös éneklések a vonaton. Üdvözlések egyes vasútállomásokon. Érkezés Debrecenen és Szolnokon át Budapestre.
 
A menetrend változtatás jogát a vasúti szolgáltatók fenntartják! A menetrend, ezáltal a program is változhat!
Lelki megújulásunkért! Misszió hitünkért!
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák:
MEGNÉZEM: Utazási tanácsok országonként .
MEGNÉZEM: Tájékoztató a magyar állampolgárok Magyarországra történő hazatérésének rendkívüli szabályairól a COVID-19 járvány miatt
 
Kérjük kísérje figyelemmel honlapunkat MEGNÉZEM. és Facebook oldalunkat MEGNÉZEM!
Részvételi díj:
129 990 Ft/fő, mely tartalmazza ("A" kategória) a szállást színvonalasabb 2-3 ágyas fürdőszobás szobákkal vagy apartmanokkal, a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a csoportkísérést, programokat. FONTOS: A részvételi díjak 380 HUF/EUR árfolyamig érvényesek.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1860 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Nívó).
IC+ felár: 15 000 Ft/fő
1 ágyas felár: 39 900 Ft/fő
Vidéki transzfer-oda-vissza: 7 990 Ft/fő
Vidéki transzfer-egy irányba: 3 990 Ft/fő
Részvételi díj:
99 990 Ft/fő, mely tartalmazza ("B" kategória) a szállást (panziók, falusi vendéglátás és vendégházak, 2-3-4 ágyas szobák fürdőszobával vagy fürdőszoba használattal), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a csoportkísérést, programokat. FONTOS: A részvételi díjak 380 HUF/EUR árfolyamig érvényesek.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1860 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Nívó).
IC+ felár: 15 000 Ft/fő
1 ágyas felár: 39 900 Ft/fő
Vidéki transzfer-oda-vissza: 7 990 Ft/fő
Vidéki transzfer-egy irányba: 3 990 Ft/fő
Részvételi díj:
MEGTELT 84 990 Ft/fő, mely tartalmazza ("C" kategória) a szállást (zarándokház, ifjúsági szállás vagy kollégium 4-5-6-8 ágyas (emeletes is lehet) szobákkal és közös tusolókkal. Esetenként nemek szerinti szállásbeosztással), a félpanziós ellátást, a vonatos utazás költségét, a fentiekben ismertetett esetleges helyi szállításokat, a csoportkísérést, programokat. FONTOS: A részvételi díjak 380 HUF/EUR árfolyamig érvényesek.
A részvételi díj nem tartalmazza útlemondási biztosítást (a részvételi díj árának 5 %-a), a BBP (Baleset, Betegség és Poggyász) biztosítást, mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1860 Ft/fő, a 80 év felettiek biztosítási díja feláras (EUB Nívó).
IC+ felár: 15 000 Ft/fő
Vidéki transzfer-oda-vissza: 7 990 Ft/fő
Vidéki transzfer-egy irányba: 3 990 Ft/fő
Utasbiztosítás:
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Az irodánk által ajánlott utasbiztosítás költsége 1 860 Ft/fő.

MISSZIÓ ZARÁNDOKVONAT - Csíksomlyó 2022

  2022. június 3-5.
IDÉN ELŐSZÖR! BÖJTE CSABA testvér lelkivezetésével a különvonat (fekvőhelyes kocsik is lesznek) pénteken délután indul Csíkszeredába, ahová reggel megérkezik. Csíksomlyói búcsú és szabadprogram után este visszaindulnak, és pünkösdvasárnap reggel megérkeznek Budapestre a résztvevők. Tovább...

FEKETE MADONNA ZARÁNDOKVONAT - Czestochowa és Krakkó 2022

  2022. június 20-24.
A híres Fekete Madonna kegyképhez minden évben a világ minden részéről zarándokok milliói érkeznek. Tartsanak velünk a Fényes Hegyre, ahova minden szív vágyik – amint az egyik legkedvesebb zarándokénekünkben is énekeljük. Tovább...
© Misszió Tours Utazási Iroda, 2019